1 Kasım 2012 Perşembe

Run İstanbul


Batuhan Abi’nin “kürekçi iyi koşar” mottosu ve Selçuk’un Nike’la yakın flörtleri sonucu 7 Ekim Run İstanbul 5 km 2012 koşusuna erkenden kaydımızı yaptırıp yaklaşık 20 kişilik bir kadroyla tarihi beklemeye başlamıştık. Sezonun ilk koşusu olduğundan herkes kendini deneme fırsatı bulucak, eksiklerini önümüzdeki Avrasya Maratonu’na kadar kapamaya çalışıcaktı. Deniz’in 20dk altına inip inemeyeceği iddiaları bile yapılmıştı. Parkur; Bostancı İDO’dan başlayıp Bağdat Caddesi boyunca devam edip Caddebostan tarafından sahile dönerek tekrar Bostancı İDO’da son buluyordu.




            Herşey iyi güzeldi, hava uygundu, atmosfer uygundu, fakat koşu günü, gerek “koşu t-shirt’ünü aldım abi koşuya ta Bostancı’ya gitmeye gerek yok burda koşarım 5k’mı” demeler (ki t-shirtler hiç beklemediğimiz kadar kaliteliydi), gerek ulaşım için konulan servislerin yetersizliğinden koşu alanına ulaşamayan arkadaşlarımızla (ben kendim Caddebostan’dan yollar kapalı olduğundan yürümek zorunda kaldım) sayımız 11’e kadar düştü.
             Yaklaşık 3000 (tam 3335) kişi cümbür cemaat ısınmamızı yaptıktan sonra koşuya başladık. Ki ilk kilometreyi jogging’le geçirdikten sonra herkesin kendi temposunu yakalamasıyla sonraki kilometreler daha rahat geçti. Parkurun da güzelliğiyle -tartan pistte yuvarlak çizmekle sıkılan bünyemiz- motive olup  koşuya iyiden iyiye konsantre olmuştuk (herkes adına konuşsamda, eminim öyledir). 


Isınma



Koşuyu başlangıçtan sona kadar Dilek’le yanyana güzel bir tempoyla koşmamıza rağmen, önlerde yer alan hiçbir takım arkadaşımızı göremeyip, kapanışı da biz yapmış olduk bizim takım için. Ama ön taraflarda bunun gibi şeyler olduğunu düşünüyorum:


Halil Akkaş, Aslı Çakır Alptekin ve Selçuk

En önemli santraforumuz Burak’tan yoksun çıktığımız müsabakamızda aldığımız dereceler de şu şekilde;
             Deniz Temür – 20:23
             Ebubekir Çabuk – 22:42
             Çağatay Mudanyalı – 23:34
             Selçuk Korateş – 23:49
             Tuna Arıcan – 24:45
             Mert Gökatalay – 25:06
             Abdulkadir Ünsal – 25:11
             Hamdi Erkut – 25:33
             Bahadır Han Akyüz – 25:40
             Ahmet Çoşgun – 27:33
             Dilek Şahin – 27:39
  
             Deniz Temür’ü bir kez daha kutluyoruz(sıralamasını da yazaydık iyiydi ilk 100e girmiştir)




             Finish’e yaklaşırken hepimiz farklı motivasyonlarla (Dilek son 1km’dir kestiği bayanı geçmek için çabalaması gibi, baya da yaklaştı 20m ya var ya yoktu aralarında), son metreleri adeta görmeden geçip yarışı bitirdik, ve organizasyondan hatıra kalıcak madalyalarımızı aldık. Tekrarlarının ve önümüzdeki Avrasya maratonunun aynı güzellikle ve daha iyi derecelerle geçmesi ümidiyle.
 




Ahmet Coşkun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder